Klaar voor een frisse start?
1, 2, 3…

Toe aan een nieuwe start of kun je wel wat hulp gebruiken? Monique kookt met souplesse, maar weet van aanpakken. “Samen gaan we op zoek naar de allerbeste ingrediënten voor jouw succesformule, een klassiek familierecept”.

Koffie? Ik ga graag met je om tafel, om te horen waar jij behoefte aan hebt. Op basis van een eerste gesprek maak ik een offerte op maat en kunnen we aan de slag.

Mijn werk kenmerkt zich door schouder aan schouder te werken met opdrachtgevers. Zo kan ik veel van mijn kennis delen, niet alleen in de keuken maar ook in de communicatie naar leveranciers. Ik deel hieronder graag enkele voorbeelden van afgelopen projecten.

Het Nut in Beesd

Een opdrachtgever uit Beesd speelde al langere tijd met het idee om haar evenementen locatie te optimaliseren. Door dagelijkse bezigheden bleek het lastig om dit helemaal alleen te doen. Samen met de eigenaar heb ik een plan gemaakt om een goede fundering te bouwen en de keuken een solide basis te geven.

Door een half jaar intensief samen te werken en met twee benen in het bedrijf gestaan te hebben, staat er nu een degelijk plan met recepturen, handleidingen op het gebied van HACCP en allergenen en kan de opdrachtgever tijd besteden aan het runnen van het bedrijf en het verkopen van partijen. Deze samenwerking is naar beider tevredenheid verlopen en door gevraagd en ongevraagd advies te geven zijn we beiden geïnspireerd geraakt en werken in de toekomst zeer zeker nog vaker met elkaar samen.

Hieruit voortvloeiend kwam direct een nieuwe aanvraag om iets soortgelijk voor een ander bedrijf uit de regio te doen. Voor deze opdrachtgever werkt een heel andere aanpak, hier gaan we alle processen opnieuw beschrijven en komen er trainingen voor personeel, zodat deze opdrachtgever met behulp van een foodbook, bijbehorende calculaties en recepturen de grote groei die er aan gaat komen goed kan handelen.

Smaakprofielen opstellen bij Superunie Beesd

Het bepalen van een smaakprofiel is nodig om de juiste combinaties te kunnen maken bij andere gerechten. Een smaakprofiel wordt bepaald door een aantal smaakfactoren, zoals mondgevoel, smaakgehalte en complexiteit. Niet alleen het hoofdingrediënt maar ook de bereidingswijze en garnituur bepaalt een smaakprofiel.

Voor een inkoper kan het soms lastig zijn om samen productontwikkelaars van grote voedingsleveranciers tot een goed product te komen. Als smaakexpert vergezel ik de inkoper bij dit proces. Zo bied ik hulp bij het bepalen van de ingrediënten die nodig zijn om het product naar een smakelijke kwaliteit te krijgen, met daarin het verminderen van zout, verborgen suikers en verzadigde vetzuren. Daarnaast geef ik workshops om inkopers en kwaliteitsmedewerkers bewust te maken van smaak en smaakprofielen.

Voor deze opdracht reis ik veel door Europa en onderhoud ik contacten met productontwikkelaars van diverse grote voedingsproducenten.

Koken op locatie

Mijn hart ligt nog altijd in de keuken en heel graag werk ik voor een lokale cateraar met een voorliefde voor afrikaanse en aziatische keuken en geef regelmatige prachtige diners mee. Maar ook bij een familie landgoed welke historie uitademt mag ik graag meewerken met diners, BBQ’s en grote evenementen.

Heb je een vraag na het lezen van bovenstaande projecten of heb je interesse in een samenwerking? Neem gerust contact met me op.